İpek Akarca  (ipekakarca.com) Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası (“Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası”), hangi verileri neden ve nasıl topladığımızı, bu verilerle ne yaptığımızı ve güvenliğini nasıl sağladığımızı anlamanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu bilgiler önemlidir. Bu nedenle, Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikamızı zaman ayırıp dikkatli bir şekilde okumanızı öneririz. Ayrıca, İpek Akarca’ya  ait bir web sitesi üyeliğiniz bulunması durumunda, bilgilerinizi yönetmek, gizliliğinizi korumak ve güvenliğinizi sağlamak için gerekli kontrolleri ilgili üyeliğinizin şifre ile giriş sağladığınız bilgilerim bölümünde bulabileceğinizi hatırlatırız. 

İpek Akarca yönetimi; İpek Akarca Veri Güvenliği Politikası’nın uygulanmasını kurumun hayati süreçlerinden biri olarak kabul eder.
Hizmetlerimizi kullanmanız sırasında, bilgilerinizi nasıl kullandığımızı, güvenliğinizi nasıl sağladığımızı ve gizliliğinizi nasıl koruyabileceğinizi açık bir şekilde bilmeniz bizim için önemlidir.

Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikamız şu konuları açıklar:
• Hangi bilgileri nasıl topluyoruz ve kullanıyoruz?
• Müşterilerimiz bilgilerine nasıl erişebilir ve güncelleyebilir?
• Topladığımız bilgileri nasıl koruyoruz?
Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikamız hakkında sorularınız, endişeleriniz veya şikâyetlerinizi bize ipek@ipekakarca.com mail adresinden veya 05327801999 numaralı ofis merkezimiz üzerinden bildirebilirsiniz. Bu konudaki bütün talepleriniz ve sorularınız için bize ulaşınız.


Hangi Bilgileri Nasıl Topluyoruz?
İpek Akarca olarak sizden kişisel verilerinizi, siz müşterilerimize daha iyi hizmetler sunmak amacıyla toplarız. Topladığımız kişisel veriler İpek Akarca nın en son ürünler, avantajlı alışveriş fırsatları, kişiye özel avantajlı önerileri ve gelecekteki etkinlikleri hakkında sizi bilgilendirmemize olanak vermektedir. Ek olarak, sizlerden aldığımız veriler, siz müşterilerimizle bilgi alışverişi içerisinde olarak, sizlerden hizmet ve servislerimizle ilgili en doğru şekilde geri bildirim almamızı sağlamaktadır.

İpek Akarca web sitesine (www.ipekakarca.com) göz atmak isterseniz herhangi bir kişisel verinizi talep etmeyiz, ancak web sitelerimizin ve/veya diğer hizmetlerimizin sunduğu özellikler ve hizmetlerden herhangi birine katılmak isterseniz, sizden çeşitli kişisel veya demografik bilgiler sağlamanızı talep edebiliriz. Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikamızda, sizi kişisel olarak tanımlayan ve/veya iletişim kurmak üzere kullanılan bilgiler kişisel veriler olarak tanımlanmaktadır. Bunlara örneğin adınız, posta adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, doğum tarihiniz, yaşınız, cinsiyetiniz veya kişisel verilerinize bağlı olan ilgi alanlarınız ve tercihleriniz dâhil olabilir.
Kişisel verileriniz sadece rızanızla toplanır (örneğin web sitelerimiz üzerinde bulunan çevrimiçi formları kullanarak bilinçli olarak sağlarsanız) ve bilgi toplama süreci genellikle şu şekilde gerçekleşir:
• Web sitesi veya uygulamalara kayıt/üye olduğunuzda
• Mesaj panoları ve diğer etkileşimli etkinliklere dâhil olduğunuzda
• Bir duyuruyu veya bildirimi arkadaşınıza gönderdiğinizde
• Anketlere/oylamalara katıldığınızda
• İletişim bölümündeki mail üzerinden geri bildirim gönderdiğinizde
• İş ile ilgili olarak bilgi girdiğinizde (ör. özgeçmiş gönderimi, medya talepleri vb.)
• Kişisel verilerin girilmesini gerektiren her türlü talebiniz olduğunda
Yukarıda yer alan özellikler ile ilgili olarak toplanan bilgi türleri ve miktarı etkinliğe bağlı olarak farklılık gösterecektir.
İpek Akarca hizmet ve web sitesi üyelikleri sırasında topladığımız veriler
(Kredi kartı bilgileriniz hariç olmak üzere) tarafımızca saklanmaktadır. Bu bilgiler aşağıdakileri (bunlar ile sınırlı olmamak üzere) içerebilir:
• Ad, soyadı
• Posta adresi
• E-posta adresi
• Telefon numarası
• Alışveriş bilgileri
Bazı etkinlikler veya üyelikler için bir kullanıcı adı ve/veya bir şifre oluşturmanız istenebilir. Ayrıca, ek demografik bilgi sağlamanız gerekebilmektedir. Bu bilgilere aşağıdakiler dâhil olabilmektedir:
• Yaşınız veya doğum tarihiniz
• Cinsiyetiniz
• Kullanım sıklığınız
• Sizinle ilgili diğer bilgiler

Çerezler (“Cookie”ler) ve Diğer Teknolojiler
Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikamızda anlatılan amaçlar doğrultusunda işlenecek verileri toplarken çerezler kullanabilmekteyiz. Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kayıt edilen küçük metin dosyalarıdır ve ziyaretinizle ilgili çeşitli bilgileri tutmaktadır.

Günümüzde birçok internet tarayıcısı web sitelerinin ziyareti sırasında çerez engelleme moduna sahiptir. Siz de internet tarayıcınızda çerez engelleme modunu aktif ettiyseniz, web sitemizde sizler için geliştirdiğimiz bazı özelliklerden faydalanamazsınız.

Çoğu web sitesinde olduğu gibi, İnternet Protokolü (IP) adresleri, tarayıcı tipi ve lisanı, internet servis sağlayıcısı (ISP), referans ve çıkış sayfaları, işletim sistemi, tarih/zaman damgası ve tıklama verileri gibi bazı bilgiler otomatik olarak toplanmakta ve kaydedilmektedir.

Çerezler ve diğer teknolojilerle toplanan bilgiler kişisel olmayan bilgiler olarak kabul edilmektedir ve sadece sizlere sunduğumuz hizmeti geliştirmek için kullanılmaktadır. Bize bağlı web sitelerini ziyaret etmeniz, işbu politika kapsamında çerez kullanımına onay verdiğiniz anlamına gelmektedir.

Bazı e-posta mesajlarımızda, Ipek Akarca  web sitesi üzerindeki içeriğe bağlanan link tıklama URL’leri kullanılmaktadır. Müşteriler bu URL’lerden birine tıkladıklarında, web sitemizdeki hedef sayfaya ulaşmadan önce ayrı bir web sunucusundan geçerler. Bu link tıklama verileri, belli konulara olan ilgiyi belirlemek ve müşteri iletişimimizin etkinliğini ölçmek amacıyla izlenmektedir. Bu şekilde izlenmek istemiyorsanız, e-posta mesajlarında gelen metin veya grafik linklerine tıklamamalısınız.

Topladığımız Bilgileri Nasıl Kullanıyoruz?
Sizlerden toplanan tüm bilgiler bize bilgilerinizi sunduğunuz amaç doğrultusunda, bilgilerin toplanması sırasında ya da bu Gizlilik ve Güvenlik Politikamızda açıklanan amaçlar doğrultusunda kullanılır. Web sitelerimize ve/veya uygulamalarımıza kayıt yaptırırken, bilgi sağlarken veya bilgilerinizi güncellerken talep ettiğiniz etkinlik veya hizmet dışında farklı bir etkinlik veya hizmet için bilgilerinizin kullanılması seçeneği sunulabilir.

Ayrıca kişisel ve/veya demografik bilgilerinizi analiz çalışmalarımız için kullanabiliriz. Bu şekilde size sağladığımız ürünleri ve hizmetleri sürekli olarak iyileştirebilir, kişiselleştirebilir, özelleştirebilir ve ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılayabiliriz. Bunlara, dış kaynaklardan veya üçüncü taraflardan elde ettiğimiz verilerle, web sitelerimiz ve/veya uygulamalarımız üzerinden toplanan kişisel verilerinizi zaman zaman birleştirmek, güncellemek veya farklı şekillerde genişletmek dâhildir. Kişisel verilerinizi satmaz, kiralamaz ve/veya takas etmeyiz.
Kişisel verilerinizi;
• Web sitemizi ve uygulamalarımızı daha kolay kullanılır hale getirmek,
• Ürün ve hizmetlerimizi tanıtmak,
• Online  siparişlerinizi adresinize göndermek,
• Üyelerimizi tanımak ve iletişimimizi geliştirmek,
• Genel ve özel kampanyalar/avantajlar sunmak,
• Pazarlama ve reklam faaliyetlerinde bulunmak,
• Servislerimizi ve hizmetlerimizi müşterilerimize özel ve kişisel hale getirmek,
• Veri analizi, araştırma, anketler ve diğer müşteri memnuniyeti uygulamaları/bilgilendirmeleri yapabilmek amacı ile yürürlükteki kanunlara uygun şekilde kullanır ve saklarız.
Müşterilerimizin beklentilerinin üzerine çıkabilmek, daha iyi iletişim kurup bizden beklenen memnuniyetlerini sağlamak ve hizmet verdiğimiz kişilere daha yakın olabilmek için bilgilerinize ihtiyaç duyarız. Kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlar dışında kullanılmamaktadır.
Hizmet ve servislerimize üye olan müşterilerimiz, sitenin yürürlüğe sokabileceği uygulamalar çerçevesinde; doğrudan ve dolaylı olarak İpek Akarca tarafından, genel ve özel kampanyalar, avantajlar, ürün, hizmet tanıtımları, reklam, pazar araştırması anketleri ve diğer müşteri memnuniyeti uygulamaları bilgilendirmelerine ilişkin olarak her türlü elektronik iletişim aracı ile kendisine ticari elektronik ileti gönderilmesine izin vermiş olur.
Alışveriş bilgisi, ad, soyad, cep telefon numaraları, doğum tarihi, yaşadığı şehir, cinsiyet, gibi kişisel verilerinin ve elektronik programlar nedeniyle ulaşılabilen konum bilgisinin, kişisel olmayan bilgilerinin, mal ve hizmetlerini tanıtmak, ürün, hizmet ve iletişimini geliştirmek, üyelerini tanımak, denetim, veri analizi, araştırma, eğilimleri anlama, pazarlama ve reklam hizmetlerinde de kullanılmak üzere toplanmasına, veri kayıt sisteminde muhafaza edilmesine, sayılan amaçlarla Program ortakları, GSM Operatörleri / Kargo şirketleri gibi ifa yardımcıları ile paylaşılmasına ve işlenmesine izin verir. Üye aksini belirtmedikçe, üyeliği sonlandığında da, bu madde kapsamında sayılan benzeri amaçlar doğrultusunda, mevcut verilerinin muhafaza edilmesini, paylaşılmasını, işlenmesini kabul eder.Ipek Akarca, kümüle (toplu) müşteri istatistiklerini, birey detayında kişisel verilerini içermeyecek şekilde iş ortakları (yatırımcıları dâhil), basın gibi üçüncü taraflar ile paylaşabilir.

Verilerinizi İşlerken Hangi İlkeleri Gözetiyoruz?
Verilerinizi işlerken:
• Verilerin belirli kapsamda olması,
• Yapılan işlemlerin meşru amaçlar için gerçekleştirilmesi,
• Yapılan işlemlerin hukuka ve dürüstlük kuralına uygunluğu,
• Verilerin toplandığı veya işlendiği amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması,
• Güncel verilerle yapılması,
• Verilerin işlendikleri amaç için gerekli süre boyunca muhafaza edilmesi,
ilkelerini gözetmekteyiz.

Bilgilere Erişim ve Güncelleme
Web sitelerimizden ve/veya uygulamalarımızdan hesabınıza ulaşarak, iletişim bilgilerinizin, tercihlerinizin ve diğer kişisel verilerinizin doğru, eksiksiz ve güncel olmasını sağlayabilirsiniz. Sizden e-posta yoluyla şifre, kullanıcı adı, kredi kartı bilgileri veya diğer kişisel veriler asla talep edilmemektedir. Kişisel verilerinizin çalınmasına ve kötü amaçlarla kullanılmasına yönelik bu yönteme “Phishing” adı verilmektedir. Bizden gelmiş gibi görünen, ancak kişisel verilerinizi talep eden bir mesaj aldığınızda, yanıt vermemelisiniz.
Hizmetlerimizi her kullandığınızda, kişisel verilerinize erişmenizi sağlamayı amaçlarız. Bu bilgiler eksik veya yanlışsa, güncellemeniz veya silmeniz için (işletmeyle ilgili geçerli bir amaç veya hukuki amaçlar nedeniyle saklamamız gerekmiyorsa) gerekli süreci işletiriz. Kişisel verilerinizi güncellerken, isteğinizi yerine getirebilmek için önce sizden kimliğinizi doğrulamanızı isteyebiliriz. Veri tabanımızda kayıtlı bilgilerinizi sorgulamak veya kişisel verilerinizi düzeltmek/güncellemek için bu bilgileri paylaştığınız hizmet kanalımızın web sitesindeki şifreli üyelik alanından veya aşağıdaki telefon numaramızı arayarak faydalanabilirsiniz:
Ofis Merkezimiz: +90532780199 

Topladığımız Verilerinizle İlgili Haklarınız Nelerdir?
Bu politika çerçevesinde topladığımız veriler ile ilgili olarak belli başlı haklarınız bulunmaktadır. Tarafımızdan işlenmekte olan verilerinizin;
• İşlenip işlenmediğini öğrenebilir,
• İşleniyorsa bunlara ilişkin bilgi edinebilir,
• İşlenme amacını ve amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir,
• Varsa yurtiçinde veya yurtdışında paylaşıldığı üçüncü tarafların kimler olduğunu ve hangi verilerinizin paylaşıldığını öğrenebilir,
• Yanlış veya eksik olması durumunda düzeltilmesini isteyebilir,
• İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması durumunda veya verilerin güncelliğini kaybetmesi durumunda, işlenmiş olunan verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilir,
• Silinmesine veya düzeltilmesine ilişkin taleplerinizin, varsa verilerin aktarıldığı üçüncü taraflara bildirilmesini isteyebilir,
ilgili talepleriniz için bize +90 532 780 1999 ofis merkezimiz üzerinden veya ipek@ipekakarca.com e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Veri Güvenliği Kriterlerimiz

İpek Akarca, hassas kişisel veriler ve web sitelerimiz ve/veya diğer uygulamalarımız üzerinden toplanan kişisel verilerinizin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak üzere tüm gerekli teknik önlemleri almaktadır. Bu önlemler aşağıdakilerin de dâhil olduğu çeşitli konuları içerir:
• Kişisel verilerinizin halka açık olmayan ve sadece aracılarımız ile yüklenicilerimiz tarafından erişilebilen güvenli çalışma ortamlarında saklanması
• Bu bilgilere erişmeden önce kişisel verilerini sakladığımız kullanıcılarımızın, web sitesi veya uygulama üzerinden kimliklerinin doğrulanması
Ipek Akarca kişisel verilerinizin, kaybolma, hırsızlık ve suiistimale, ayrıca yetkisiz erişim, paylaşım, değişiklik ve imhaya karşı korunması için idari, teknik ve fiziksel tedbirler dâhil olmak üzere ilgili önlemleri almaktadır.
Ipek Akarca E-Ticaret siteleri gibi online servisler ile kişisel verilerin toplandığı tüm web sayfalarında Secure Sockets Layer (SSL) şifrelemesi kullanılmaktadır. Bu servislerden ürün almak için, Safari, Firefox, Chrome veya Internet Explorer gibi SSL-destekli bir tarayıcı kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede, İnternet üzerinden iletilen kişisel verilerinizin gizliliğini koruyabilirsiniz.
Ipek Akarca’nın Gizlilik ve Güvenlik Politikası ve gizliliği sağlamak için uyguladığı pratikler, müşterinin/bireyin isteğine bağlı olarak müşteriye/bireye açıklanır. Ipek Akarca kartlı ödeme sistemlerinde veri güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulmuş SSL kullanır ve kartlı ödeme sistemlerinde veri iletimini ve işleyişini güvenli olarak sağlar. Kredi kartı numaranız SSL ile ve özel bir kod ile şifrelenerek bankanıza iletilmekte ve üçüncü taraflarla asla paylaşılmamaktadır. Kredi kartı bilgileriniz Ipek Akarca tarafından saklanmamaktadır.
Ipek Akarca , tamamen kendi inisiyatifinde olmak üzere, müşterilerinin siparişlerini tamamlamaları için 3D ödeme seçeneğini zorunlu kılabilir.

Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası Geçerliliği
Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikamız İpek Akarca tarafından sunulan (reklamcılık ve araştırma hizmetleri v.b. dâhil) tüm hizmetler için geçerlidir.

Bilgilendirme ve Duyuru Listesinden Çıkış
Duyuru ve bilgilendirme listemizde yer almak istemiyorsanız, tercihlerinizi güncelleyerek dilediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Ipek Akarca tarafından, bildirim ve iletişim amaçlı gelen ticari-elektronik iletilere erişim ve kontrol yetkisi sizin elinizdedir. Hizmet ve servislerimize olan üyeliğiniz devam ederken, sizin ile iletişim kurmamızı istemez iseniz, dijital mecralarda “İPTAL” hakkınızı kullanabilir, iptal işleminizi ofis merkezimize(+90 0532 7801999 ) veya ipek@ipekakarca.com mail adresine ulaşarak gerçekleştirebilirsiniz. Tarafınızdan bunu geçersiz kılan bir onay gönderilinceye kadar sizinle iletişime geçilmeyecektir. Hizmetlerimizden yararlanmayı sonlandırmak ister ve üyelikten ayrılmayı seçerseniz, ofis merkezimizi arayabilirsiniz.

Gizlilik Soruları ve Hatırlatmalar
İnternet teknolojilerinin sürekli değişmesi ve İnternet tabanlı iş modellerinin sabit bir yapısının olmamasından dolayı, bu politika değişime açıktır. Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası dâhilindeki her türlü değişiklik web sitelerimiz ve/veya uygulamalarımız üzerinden ziyaretçilerimize duyurulacaktır. Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikamızda yapılacak değişiklikleri takip etmek için, web sitemizi periyodik olarak ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Ipek Akarca nın Gizlilik ve Güvenlik Politikası veya bilgi işlem konusunda sorularınız veya endişeleriniz varsa, bizimle irtibat kurunuz.

Spam e-Postalar
Spamming, onayınız olmadan reklam, pazarlama veya tanıtım amacıyla isteğiniz dışında e-posta gönderilmesidir.
Ipek Akarca olarak spam e-posta göndermemekteyiz. Karşı tarafın onayını almadan reklam amaçlı e-posta göndermek, yasa dışıdır. Kişisel verilerinizi (e-posta adresiniz de dâhil olmak üzere) doğrudan pazarlama veya reklam amacıyla izniniz olmaksızın kullanmayız. Aynı zamanda kişisel verilerinizi spam e-postalar için kullanacak hiçbir üçüncü tarafla paylaşmayız.
Web sitelerimiz, servislerimiz ve uygulamalarımız size e-posta ile pazarlama bilgilerini alma fırsatı sunar. Ipek Akarca tarafından gönderilen her e-posta size, istediğiniz tarihte pazarlama e-postalarını almayı durdurma imkânı sunar.
Herhangi bir nedenle bir Ipek Akarca şirketinden spam e-posta aldığınıza inanıyorsanız, lütfen hemen bize ulaşın.

Yasal Nedenler ve Diğerleri
Yaşadığınız ülke içindeki veya dışındaki kanun, hukuki süreç, davalar ve/veya kamu yetkililerinden gelen talep ile Ipek Akarca’nın kişisel verilerinizi açıklaması gerekebilir. Ulusal güvenlik, kanunların uygulanması veya kamu için öneme sahip diğer konularda paylaşımın gerekli veya uygun olduğuna karar verildiğinde bilgileriniz ilgili resmi makamlara açıklanabilecektir.

 

 

SİTE GİZLİLİK POLİTİKASI

İşbu Gizlilik ve Veri Güvenlik Şartları, İpek Akarca’ya ait web sayfası (www.ipekakarca.com) ile yaptığınız alışverişlerde vermiş olduğunuz kişisel bilgilerinizin güvenlik ve gizliliğine ilişkin politikaları ve uygulamaları açıklamaktadır. Bu Gizlilik ve Veri Güvenliği Şartları Web Sitesi’nin tüm bölümlerinde geçerli olacaktır. Web adresini kullanarak, gizliliğe ilişkin yükümlülüklere ve uygulamalara sadık kalacağınızı peşinen beyan ve taahhüt etmektesiniz. Web sayfamızın internet üzerinden ürün siparişi vermek için tercih etmenize neden olan güven duygusu bizler için çok önemlidir. Bu sebepledir ki kişisel bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğini önemle muhafaza etmekteyiz. Kişisel Bilgilerin Kullanılabilirliği Alışverişinizi tamamlamak amacıyla ve kanunen gerekli ifşaat, adli soruşturmalar, celp ve mahkeme kararları dışında hiçbir iletişim bilginizi ve kredi kartı bilgilerinizi paylaşmamaktayız. Bize sağlamış olduğunuz kişisel bilgilerinizi güvence altına almak amacıyla uygun iş sistemleri, prosedürleri ve uygulamaları kullanmaktayız. İletişim bilgileriniz ve kredi kartı bilgileriniz bize bu bilgileri şifreleyen güvenli bir sunucu protokolü aracılığıyla iletilmektedir. Kullanılan bu şifreleme yöntemi “Secure Socket Layer (SSL)” teknolojisidir. Sunucu ve ağımız yetkisiz giriş ve suiistimalleri izlemek ve tespit etmek üzere oluşturulmuş güvenlik ihlallerini tespit edebilen bir teknolojidir.   Aşağıdaki maddelere yönelik amaçlarla tarafımızca toplanmış olan tüm bilgiler güvenli bir ortamda saklanmaktadır:

  • Siparişinizin işleme konulması,
  • İşlemlerinizle ilgili istatistiklerin yapılabilmesi ve tarafınızla olan bağlantımızın devamını sağlayabilmek için bağlantı listelerinin oluşturulması,
  • Site kullanımı ile ilgili ticari istatistik ve analizlerin bir araya getirilmesi ve kimlik doğrulama ve kayıt oluşturulması,
  • Web Sitesi’ni kullanarak site aracılığı ile edinilebilen kişisel bilgilerinizi web sayfamız ve ona bağlı şirketlerin, ürünler veya hizmetler hakkında sizi bilgilendirmek ya da şu anki ürünlerimiz, hizmetlerimizin satışı ve kampanya duyurularımızı iletmek amacıyla kullanabiliriz.

Alış veriş sırasında kullanılan Kredi kartı bilgileriniz ise siteden bağımsız olarak şu anda mevcut en güvenli kredi kartı ödeme sistemi olan 3D Secure sistemiyle şifrelenip bankalara ulaşır. Bu bilgiler direkt olarak bankaların sunucularından geçtiği için bankalar haricinde ne bizim ne de üçüncü kişiler tarafından hiçbir şekilde görüntülenemez, saklanamaz ve depolanamaz. SSL’ den faydalanabilmek için tarayıcınızın SSL’ i destekliyor olması ve SSL seçeneğinizin aktif hale getirilmiş olması gerekmektedir. Veri, elimize ulaştıktan sonra da bizim için her zaman esas olan sıkı güvenlik ve gizlilik standartlarında korunmaktadır. Girmiş olduğunuz veriler, işlemleriniz ve hukuki gereklilikler süresince tarafımızca saklanmaktadır. Web sayfamız Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası’ nı güncellemek suretiyle her an değiştirebileceğinden; Kullanıcıların güncel şartları kontrol etmek için Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasını belli aralıklarla ziyaret etmesi gerekmektedir. İşbu Gizlilik ve Veri Güvenliği Şartları, Satış Sözleşme Şartları, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ile İnternet Sitesi Gizlilik Politikası ile birlikte bir bütündür, birlikte yorumlanmalıdır. Web sayfamızı kullanarak gösterdiğiniz ilgi ve güven için teşekkür ederiz. İşbu bildirimde açıklanan bilgi uygulamalarına ilişkin yorumlarınız, sorularınız, şikayetleriniz veya önerileriniz konusunda bize başvurmakta lütfen tereddüt etmeyin. Ipek Akarca (“şirket”) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Şirket olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil, Şirket ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”)’na uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem atfetmekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam idraki ile Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz. 

  1. Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme AmaçlarıKişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından verilen hizmet, ürün ya da ticari faaliyete bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekte; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, ofis, internet sitesi, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilmektedir. Şirketimizin ürün ve hizmetlerinden yararlandığınız müddetçe oluşturularak ve güncellenerek kişisel verileriniz işlenebilecektir.. Toplanan kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi, Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini (Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, Şirketimize ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetimini sağlamak, iş ortağı/müşteri/tedarikçi (yetkili veya çalışanları) değerlendirme süreçleri, hukuki uyum süreci, mali işler v.b.), Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması ve Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amaçlarıyla KVK Kanunu Madde 5 ve Madde 6’da belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir. 
  2. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla AktarılabileceğiToplanan kişisel verileriniz; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi, Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini (Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, Şirketimize ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetimini sağlamak, iş ortağı/müşteri/tedarikçi (yetkili veya çalışanları) değerlendirme süreçleri, hukuki uyum süreci, mali işler v.b.), Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması ile Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amaçlarıyla iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, KVK Kanunu Madde 8 ve Madde 9’da belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.
  3. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki SebebiKişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda Şirketçe sunduğumuz ürün ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda Şirketimizin sözleşme ve yasadan doğan mesuliyetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi gayesi ile edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu Madde 5 ve Madde 6’da belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin (1) ve (2) numaralı maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. 
  4. Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu Madde 11’de Sayılan HaklarıKişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Gizlilik Sözleşmesi’nde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;
  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

KVK Kanunu Madde 13/1 gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletebilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, şu aşamada herhangi bir yöntem belirlemediği için, başvurunuzu, KVK Kanunu gereğince, yazılı olarak Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Bu çerçevede Şirketimize KVK Kanunu Madde 11 kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu Madde 11’de belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi, Mail yoluyla (info@ipekakarca.com) ve imzalı bir nüshasını Ipek Akarca Koza tekstil Ticaret Ltd Sti , Rasathane Cad. Soyak ayışığı sitesi A 14/2 Küçüksu Üsküdar İstanbul / Türkiye” adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilirsiniz.